Twee drukke rallyweekeinden voor het MenMRally team

Nog met het zand van Almere tussen de kiezen maken de mannen van het MenMRally team zich weer gereed voor de tweede ronde van de Euro Rally Challenge. De eerste ronde vond
plaats tijdens de openingswedstrijd van het rallyseizoen in Emmeloord. Deze wedstrijd die ook meetelde voor het Nederlands kampioenschap hebben Mark en Michel op hun naam geschreven.



De Vogelsberg Rallye wordt verreden in en rondom het Duitse Schlitz in de deelstaat Hessen.. Deze rally telt ook mee voor de Duitse Rally Meistershaft. Op 18 en 19 april staat deze eerste van de twee ERC ontmoetingen in Duitsland op het programma. De Rallye Vogelsberg bestaat uit 9 proeven die een stuk technischer zijn dan die in Nederland. Maar Mark en Michel hebben aardig wat ervaring opgedaan op de Duitse rallypaden. Vorig jaar wisten ze de Eifel Rally nog op hun naam te schrijven.



De rally start op donderdag avond met een shakedown. Deze zal gebruikt worden om de wagen af te stellen naar de lokale omstandigheden. De shakedown wordt verreden in Schlitz. De rally start vrijdagavond om 19.35. De finish is op zaterdagmiddag om 17.55, als de eerste auto weer over het startpodium rijdt. De equipes hebben dan ongeveer 300 kilometer achter zich, waarvan 140 wedstrijdkilometers, die voor 85% bestaan uit asfalt en 15% uit gravel.

Het weekend na de Rallye Vogelsberg reist het team af naar de plaats Hulst in Zeeuws Vlaanderen om mee te doen in de Rally van Hulst. Deze voor het Nederlands kampioenschap meetellende we strijd word verreden op de verraderlijke dijkweggetjes rondom Hulst en op het voormalige veerterrein Perkpolder. Een prachtige publieksproef waar de toeschouwers de auto’s meerdere malen voorbij kunnen zien komen en over een groot deel van de proef kunnen volgen. De wedstrijd in Hulst wordt verreden op zaterdag 26 april. De start en finish zijn op de Perkpolder. Mark zal naar alle waarschijnlijkheid met nummer 1 om 11.00 als eerste over het startpodium rijden.

Helaas is er dit jaar geen shakedown, maar Hulst staat ook zonder een shakedown
garant voor veel spektakel. Zeker voor het publiek is de rally het bezoeken waard. De rally van Hulst is volledig verhard en heeft een afstand van 278 kilometer met 168 wedstrijdkilometers. Er zijn 4 proeven die elk 3 keer verreden worden.

Wij zien u graag tegemoet in Schlitz of Hulst!

Het MenMRally team
 

MenMRally Partners