Mark en Michel op weg naar een vernieuwde Hellendoorn Rally 

Na een lang zomerreces staat nu de eerste officiele wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap rally weer voor de deur. Met nog drie wedstrijden te gaan dit seizoen, is het Rally Clinic Dutch open in een alles beslissende fase beland. De finale wedstrijden van het seizoen worden aangevoerd door de één van de bekendste rally’s van Nederland, de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally (voorheen Golden Tulip Rally) die verreden wordt op vrijdag 19 en zaterdag 20 september. 

Voor Mark en Michel is op dit moment het dagsucces belangrijker dan het Nederlands kampioenschap. Omdat de Montfoortse equipe teveel schrapresultaten heeft is de kans minimaal dat ze de Nederlandse titel kunnen prolongeren. Maar voor het ERC kampioenschap zijn ze nog vol in de race. Met een derde plek algemeen, op 6 punten achterstand op koploper Erik Wevers is er nog volop kans om het hoogste plekje van het ere podium te halen.

De rally in Hellendoorn zal bezet worden door een ijzersterk deelnemersveld. Met negen World Rally Cars aan de start in een deelnemersveld van 115 equipes, kunnen de tienduizenden toeschouwers aan de kant zich opmaken voor een spannende wedstrijd.

Mark en Michel wisten vorig jaar de Hellendoorn Rally te winnen. Om dat resultaat dit jaar te herhalen, moeten ze afrekenen met toppers zoals Erik Wevers (Ford Focus WRC), Rene en Dennis Kuipers (Ford Focus WRC). Ook John Temmink (Fabia WRC) en de Britten David Turnbull, Graham Coffey en Paul Kirtley (alledrie in een Subaru Impreza) zullen het Mark en Michel zo moeilijk mogelijk maken.

Om vrijdagavond half acht gaan Mark en Michel over het startpodium bij de Manege t’ Oale Spoor in Hellendoorn op weg naar de eerste zes proeven van de wedstrijd. De eerste etappe telt ruim 55 kilometer, de tweede op zaterdag telt over meer dan 130 kilometer klassementskilometers verdeeld over 14 proeven. Twee opvallende proeven willen wij graag belichten. De eerste is de proef ronde Lichtenberg, bij Rijssen. Deze proef was in het verleden vaak de scherprechter in de Hellendoorn rally. Nu is hij terug waar 70% van de 12 kilometer voert over berijdbare gravelwegen. Deze proef vraagt dus veel vaardigheid van Mark. Mark vertelt: “ Die voor mij nieuwe proef is iets om naar uit te kijken. Dit is welkome variatie op het normale asfalt gebeuren. Driften op gravel blijft altijd een leuke aangelegenheid. Is leuk voor het publiek, maar zeker net zo leuk voor ons als rijders.

De tweede is de bekende proef op de Luttenbergring. Normaliter aan de start van de wedstrijd, maar dit jaar zal de wedstrijd daar worden beslist. Vervolgens worden de winnaars om kwart voor acht op zaterdagavond in Manege ‘t Oale Spoor gehuldigd.

Al met al zal het een rallyweekendje worden om van te smullen. Mark zal aantreden met zijn nieuwe Subaru Impreza S12B. Welke begin dit jaar nog werd bestuurd door ex wereldkampioen Petter Solberg in het WRC. De kleuren blauw, geel en wit zijn vervangen voor rood, zwart en wit. Wij van het MenM Rallyteam zien u graag tegemoet in Hellendoorn!

Zesde ronde Rallyclinic Dutch Open 2008: Schutte Informatisering Hellendoorn Rally

Algemene gegevens
- 19 en 20 september 2008
- start en finish in Hellendoorn (Manege ’t Oale Spoor, Pastoor Rientjesstraat 77)
- centraal servicepark in Rijssen (Ten Brinke Transport, Morsweg 24)
- 444 km, met 20 klassementsproeven (KP’s) over 188 km (80% verhard)
- publieksinformatiepakketten, kosten 15 euro, te koop bij start en finish, servicepark en diverse plaatsen in de regio (zie internetsite www.hellendoornrally.eu)
- toegang servicepark (vanaf vrijdag 19 september 16.00 uur): 5 euro per persoon, toegang klassementsproeven: gratis, behalve proef Luttenberg.
- internetsite van de rally: www.hellendoornrally.eu
- internetsite voor nieuws over het Rallyclinic Dutch Open: www.knafrallysport.nl

Tijdschema
Vrijdag 19 september 2008 – 1e etappe
19.30 uur Start (podium, Manege ’t Oale Spoor, Hellendoorn)
2 maal 3 klassementsproeven (Hellendoorn, Den Ham en Daarle)
23.30 uur finish 1e etappe (podium, Manege ’t Oale Spoor, Hellendoorn)

Zaterdag 20 september 2008 – 2e etappe
09.01 uur herstart (podium, Manege ’t Oale Spoor, Hellendoorn)
2 maal 3 klassementsproeven (Ligtenberg, Beuseberg, Ypelo)
2 maal 4 klassementsproeven (Notter, Den Ham, Luttenberg 1 en 2)
19.45 uur Finish (podium, Manege ’t Oale Spoor, Hellendoorn)

Belangrijke deelnemers
1. Mark van Eldik-Michel Groenewoud Subaru Impreza WRC (A8)
2. Erik Wevers-Jalmar van Weeren Ford Focus WRC (A8)
3. Jasper van den Heuvel-Martine Kolman Mitsubishi Lancer Evo (N4)
4. Dennis Kuipers-Kees Hagman Ford Focus WRC (A8)
5. Patrick Snijers-Luc Dethier (B) Porsche GT3 (C7)
6. René Kuipers-Erwin Mombaerts (NL-B) Ford Focus WRC (A8)
7. Dirk Boers-Michiel Poel Subaru Impreza WRC (A8)
8. Henk Vossen-Johan Findhammer Mitsubishi Lancer Evo 9 (N4)
9. David Turnbull-Marc van Nuijssenborgh (GB-NL) Subaru Impreza WRC (A8)
10. Graham Coffey-David Gamblin (GB) Subaru Impreza WRC (A8)
11. John Temmink-Henk Jan Elbert Skoda Fabia WRC (A8)
Chris van Woensel-Wim Vleugels (B) Nissan 350 Z (C7)

 
 

MenMRally Partners