Hellendoorn Rally 2008 eindigt in mineur voor MenMRally team

Afgelopen weekeinde was Hellendoorn de plaats voor rallyminnend Nederland, waar de 27ste editie van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally werd verreden. Deze rally telt mee voor het Nederlands Kampioenschap en het ERC, wat dit seizoen werd opgezet door o.a. Mark van Eldik.



Zoals altijd opende de equipe snel door de grootste concurrent Erik Wevers op 5 seconden achterstand te zetten. De volgende proeven op vrijdagavond was het stuivertje wisselen. Uiteindelijk sloot Mark na 6 proeven de eerste etappe af met een voorsprong van 4 seconden.

Op de zaterdag stonden 14 proeven op het programma. Op de eerste proef pakte Mark wederom de snelste tijd. De proef daarna ging het echter mis. Door een onfortuinlijke schuiver tegen een betonnen duiker tolde de auto om zijn as, waarna de equipe hard tot stilstand kwam.

Beide rijders werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Michel Groenewoud mocht na behandeling naar huis met een fractuur aan het sleutelbeen. Mark is tijdelijk opgenomen om de toch ernstige verwonding aan zijn linkerhand operatief te behandelen.



Mochten mensen behoefte hebben om de mannen een hart onder de riem te steken, dan kunnen zij een kaartje sturen naar:

ATM Motorsports
Steenovenweg 16
3417 XR Montfoort

Het MenMRally team

MenMRally Partners