Nederlands onderonsje in Duitsland?

Wanneer je het startveld ziet van de ADAC Rallye Deutschland, lijkt het wel een Nederlands onderonsje. Naast deelname van Mark van Eldik en Michel Groenewoud, komen ook Erik Wevers, Peter Merksteijn Jr en Sr, vader en zoon Kuipers en ook Harry Kleinjan met WRC's aan de start in het Duitse Trier. Tussen de 24 (ex-) fabrieks WRC’s blaast Nederland dus een aardig partijtje mee in de hoogste klasse van de rallysport, al zullen zij de podiumplaatsen moeten overlaten aan de fabrieksteams.



Komend weekeind zullen vele Nederlandse fans zich bewegen naar Trier voor de 10de ronde van het wereldkampioenschap rally. Voorlopig de laatste WK rally van Duitsland, want volgend jaar gaat het roulatiesysteem in waardoor andere landen ook de gelegenheid krijgen om een WK te organiseren. Duitsland en ook de all time klassieker de Monte Carlo Rally zijn daardoor pas in 2010 weer van de partij.

Mark zal starten met zijn vertrouwde Subaru WRC S12. Op Harry Kleinjan na, start de rest van de Nederlandse concurrentie met de snelle Ford Focussen WRC’s. Ondanks dat het evenement te boek staat als een pure asfalt wedstrijd, zijn de ondergronden zo divers dat het uiterste gevergd wordt van de deelnemers. Vrijdag wordt er gereden in de smalle en gladde wijngaardwegen aan de Moezel met een mix van hairpins en bochtige stukken. Hier komt het op de handrem techniek aan. Zaterdag wordt er gereden op de ruimere, landelijke proeven in de zuidelijke Hunsrück. Vooral de proef op het militair terrein Baumholder is berucht vanwege de "hinkelstenen", grote stenen langs de proef die voor veel schade kunnen zorgen. Ook "Dikke Bertha", een jump waar duizelingwekkende afstanden worden bereikt moet twee keer genomen worden. De laatste publieksproef op zondag is de Circus Maximus, waar de auto’s nek aan nek met elkaar strijden.



Al met al heeft het MenM Rallyteam een uitdagend weekeind voor de boeg. Tijdens dit schrijven zijn de mannen aan het verkennen in de regio en wordt het hoofdkwartier opgezet. Tijdens de rally zullen dagelijks kleine updates op de website geplaatst worden. De wedstrijd is ook te volgen via www.wrc.com.

Diegene die Mark en Michel in Duitsland willen aanmoedigen, kunnen op de site van de organisatie alle informatie vinden die om dit evenement te bezoeken.

MenMRally Partners