Van Staveren ZuiderzeeRally 2005

Datum: 18 - 19 Maart
Locatie: Emmeloord (FL)
Weer: Bewolkt, 8 gr.
Klassementsproeven: 16
Starters: 52
Uitvallers: 14
Leiders: Proef 1-16: Wevers
Positie MenMRally: 4e
Positie MenMRally (GpN): 2e

Goede seizoenstart 2005 MenM rallyteam in Zuiderzee Rally.



Afgelopen weekend ging het rallyseizoen weer van start tijdens de van Staveren Zuiderzee Rally. Het team toog vrijdagochtend richting Emmeloord voor de eerste krachtmeting na een lange winterstop. In totaal 52 auto's stonden er vrijdag aan de start van de eerste ronde van het Hypohuis Rally Open. De eerste proef lag vlak bij het rallycentrum op het nieuwe industrieterrein bij de A6.



Na een rustige start op vrijdagavond stond Mark op een comfortabele zesde plek algemeen en derde in het groep N klassement samen met Evert Bolderheij. Zaterdag zou de strijd pas echt losbarsten in de groep N. In het algemeen klassement was het de gehele dag stuivertje wisselen tussen Erik Wevers en Peter Bijvelds. In de klasse van Mark en Michel ging uiteindelijk de strijd voor de overwinning tussen Mark en Evert Bolderheij. Nederlandskampioen van vorig jaar Jasper van de Heuvel was uitgevallen met een kapotte koppeling.



Na een spin die Mark ongeveer 18 seconden kostte liep de achterstand op Bolderheij op naar de 50 seconden. Door slim te rijden en zelfs op proef veertien een snelste tijd algemeen te rijden, kon Mark het tijdverlies op de nummer 1 in de groep N terug brengen tot 17 seconden. Uiteindelijk eindige de equipe op een vierde plek algemeen en op de tweede plek in de groep N. Een mooi eerste resultaat wat smaakt naar meer.

Het MenM rallyteam
Foto's: MenMRally.nl

 

Elmar Metaalbewerking